Genopdragelsen – en podcast om social kontrol

Tarek Ziad Hussein: Vi har ikke taget problemerne alvorligt nok

February 17, 2021

Tarek Ziad Hussein plejer at holde sig ude af debatten om social kontrol.

I mange år har han syntes, at fortællinger om genopdragelsesrejser og vold i nydanske familier er blevet udnyttet til at fastholde et kritisk fokus på muslimer i Danmark. Og eftersom han selv er vokset op i en velfungerende familie og aldrig har været udsat for overgreb, har han heller ikke følt sig berettiget til at udtale sig om social kontrol.

Men social kontrol findes og er et problem, som han og andre fra det, han kalder »den nydanske middelklasse«, bør tage alvorligt. Det siger Tarek Ziad Hussein, der er debattør, forfatter og embedsmand i Justitsministeriet.

Han har læst bogen Genopdragelsen om en ung kvindes genopdragelsesrejse til Pakistan, og det har sat nogle tanker i gang, som han fortæller om i denne episode af podcasten af samme navn.

»Efter jeg læste bogen, har jeg tænkt, at selv om jeg ikke har oplevet konkrete episoder, så har jeg måske noget at bidrage med i forhold til, hvordan man kan undgå social kontrol, fordi jeg selv er vokset op i en familie med nogle forældre, der var utroligt kloge i forhold til at tackle nogle af de præcis samme konflikter, som for eksempel Samia oplevede, men hvor hendes far reagerede på en helt anden måde,« siger han.

Podcasten tager udgangspunkt i bogen, men kan høres, uden at man har læst den. 

Lyt med her:

Du kan også finde podcasten ved at søge på ’Genopdragelsen’ i din foretrukne podcastafspiller.

Du kan købe bogen her, og du kan læse et uddrag her.